URBAN JAM 023 OVU SUBOTU U CITY GALLERIJI | City Galleria Zadar

URBAN JAM 023 OVU SUBOTU U CITY GALLERIJI

Ovu subotu, 25. studenog 2023. s početkom u 18:00 sati, u centru City Galleria održava se trinaesta manifestacija projekta URBAN JAM 023 – Hip hop, a ne dop! udruge U Pokretu IN FLUX iz Zadra.

Manifestacija urbane kulture sačinjena je od plesno-glazbenog programa, na kojem nastupaju lokalni plesači i gostujuće plesne skupine, plesnog natjecanja urbanih plesnih stilova, cypher-a (oblik plesnog druženja) u pratnji DJ-a. Program je podržan od Udruge Porat, te će se prigodno dijeliti promotivni materijal o prevenciji zlouporabe droga i programa smanjenja štete Siguran Izlazak koji djeluje putem informiranja i senzibiliziranja mladih osoba, korisnika psihoaktivnih tvari, o zdravstvenim rizicima, efektima i posljedicama konzumiranja, rekreativnog korištenja klupskih droga.

Program je dostupan široj javnosti i u potpunosti besplatan.

Nastavak manifestacije održava se u nedjelju 26.11., kroz drugi dio programa pod nazivom Radionice Urbanih Plesova koji se također dugi niz godina održava u suradnji s plesnim pedagozima iz Republike Hrvatske kao i susjednih europskih zemalja. U nedjelju se održavaju dvije plesne radionice u stilu hip hop-a u plesnoj dvorani Udruge U Pokretu na Ravnicama. Voditelj radionice je Matej Meić iz Universe Dance Crew-a iz Zagreba. Radionici se mogu priključiti svi zainteresirani, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja polaznika. Informacije i prijave na broj telefona 091 / 578 6633 (Ante Dujić).

Glavni cilj i svrha projekta je promocija urbanog plesa i urbane kulture kao zdravi pokret za prevenciju protiv zlouporabe droga. Daljnji ciljevi su razvoj znanja i vještina na području urbanih plesnih umjetnosti, razvoj kulture mladih Grada Zadra i umrežavanje čimbenika urbane plesne kulture u Republici Hrvatskoj.

Pokrovitelji programa su Grad Zadar, Zadarska županija i City Gallerija, ILIRIJA d.d.